راه های مقابله با نا امیدی در کنکور

راه های مقابله با نا امیدی در کنکور
ناامیدی یا دلسرد شدن از رویاپردازی، یکی از مهمترین مشکلات روانی است که امروزه با وجود همهی پیشرفتهای جامعهی بشری، با آن روبهرو هستیم. ناامیدی نسبت به هر موضوعی، به علت عدم شناخت خود و احساس خودکمبینی بهوجود میآید. برای غلبه بر ناامیدی، قبل از هر چیز باید بدانیم در چه مواردی ناامید هستیم. در ادامه با ما همراه باشید تا راه های مقابله با نا امیدی را یاد بگیرید.
وقتی افراد استعدادها و موهبتهایشان را قدر ندانند، موفقیتهای خود را نادیده گرفته و فقط بر ناتوانیها و ابعاد منفی وجود خود تمرکز میکنند. یکی از راههای مقابله با کمرنگ کردنِ نقاط مثبت خود، به دست آوردن آگاهی است. لیستی از نقاط قوت خود حتی در کوچکترین موارد تهیه و بهطور دائم آنها را مرور کنید. با این کار احساس بهتری نسبت به خود پیدا کرده و با انرژی و انگیزهی بیشتری زندگی میکنید.
ناامیدى یک اتفاق طبیعى است و همه در بخشهایى از زندگى خود آن را تجربه میکنیم؛ زیرا گاهى انتظارات ما با آنچه در واقعیت اتفاق میافتد همخوانى ندارد. ناامیدى احساسى است که بسیارى در کنترل و مدیریت آن دچار مشکل میشوند و دانستن اینکه چگونه با ناامیدیهایمان کنار بیاییم، خود بخش مهمى از زندگى ماست؛ به عنوان مثال، اگر نتیجه مطلوب خود را در کنکور کسب نکرده باشیم ممکن است که دچار این احساس تلخ شویم.
برای غلبه بر نا امیدی چه کار کنیم؟
احساسات خود را مدیریت کنیم
ناراحتى به دلیل نرسیدن به هدفى که داشتهایم امرى کاملاً طبیعى است. با نزدیکان و دوستان خود درد دل کنیم و با آنها مشورت کنیم؛ حتى نوشتن احساساتمان، براى غلبه بر خشم و ناراحتیمان بسیار مفید خواهد بود. اگر واقعاً نیاز به کمک داریم، با یک مشاور صحبت کرده و مشکلات خود را حل کنیم. “پذیرفتن” را با خود تمرین کنیم. پذیرفتن آنچه پیش آمده، یکشبه اتفاق نمیافتد، ولى در نهایت با تمرین زیاد، زمانى خواهد رسید که دیگر با فکر کردن به موضوعى که پیش آمده است، احساس خشم نخواهیم کرد. هیچگاه به خاطر شکست خود، دیگران را سرزنش نکنیم و بهتر است که هیچ تصمیم مهمى را در زمانى که ناراحت و ناامید هستیم نگیریم یا بر اساس احساساتمان کارى را انجام ندهیم. ممکن است که ساعتها یا حتى روزها طول بکشد تا ما بتوانیم آرام شویم، ولى تنها آن زمان است که میتوانیم تصمیمات درستى را اتخاذ کنیم.
به هدف خود متعهد باشیم
زمانهایى هستند که احساس ناامیدى آن چنان بر ما غلبه میکند که فکر میکنیم آخر دنیاست. ناامیدى، آخر راه نیست، ولى ممکن است که ما را از قدم گذاشتن در راهى که در نهایت ما را به موفقیت میرساند منصرف کند؛ پس زمانی که چنین موانع و شکستهایى را تجربه میکنیم یا انگیزه خود را از دست میدهیم، باید به تصویر بزرگتر فکر کرده و بار دیگر به هدف نهایى و رسیدن به آن هدف، متعهد شویم. ناامیدى حتى میتواند تجربهاى ارزشمند باشد؛ زیرا میتوانیم از تجربه خود درس گرفته و براى مواجه شدن با آنچه در آینده در انتظارمان است قویتر شویم؛ به عنوان مثال، اگر ما تلاش زیادى براى موفقیت در کنکور کرده، ولى نتیجه مطلوب را به دست نیاوردهایم، این ناامیدى نشان میدهد که آن میزان تلاشى که فکر میکردیم کافی است تا به هدف مورد نظر برسیم، کافى نبوده و به ما کمک میکند تا تلاش خود را بیشتر کرده یا راه و روش قبلى خود را تا حدى تغییر دهیم.
دلایل خود را فراموش نکنیم
اینکه چرا یک هدف یا نتیجه خاص را دنبال میکنیم، ممکن است دلایل زیادى داشته باشد. این دلایل ما هستند که قدرت درونى پشتکار را به ما میدهند، و همین دلایل هستند که جرات مواجهه با ناامیدى و تلاش دوباره را در ما ایجاد میکنند. در زمان ناامیدى، مرور و یادآورى دلایلمان براى رسیدن به هدف نهایى، بسیار مؤثر خواهد بود. هنگامی که این دلایل را به خاطر میآوریم، به احتمال زیاد تعهد خود را تجدید کرده و در ناامیدى غرق نمیشویم.
اتفاقات را بپذیریم
هر چیزی که برایتان اتفاق میافتد را بپذیرید، بسیاری از افراد میخواهند از زیر بار احساسات غمانگیز شانه خالی کنند چرا که برای آنها دردناک است اما تنها پذیرفتن واقعیت است که آنها را آرام خواهد کرد. اتفاق ناامیدکنندهای که در زندگیتان روی میدهد را بپذیرید. اما چرا پذیرفتن اتفاقات زندگی برای مقابله با احساسات ناخوشایند ضروری است؟
زیرا در این صورت شما افکارتان آرام نخواهد شد و شما با افکارتان کنار نخواهید آمد. افکار منفی و ناامید کننده در آینده با کمترین تحریکی اوج گرفته و حتی بیشتر از آنچه که شرایط ایجاب می کند، منجر به آزار فرد میشود.
اهل عمل باشیم
شما زمانی که به ناامیدی میرسید معمولا شور و اشتیاق اولیهی خود را از دست میدهید و دیگر حتی تمایلی ندارید که به موضوع مورد نظر فکر کنید. مسئلهای که برایتان پیش آمده دشوار است، از آن ناامید شدهاید و احساس میکنید که نمیتوانید کار به جایی ببرید.
بنابراین هر کاری که شما را از آن دور کند برایتان جالبتر به نظر میرسد. در یک چنین زمانی به دنبال این هستید که هر طور شده از کار اصلی طفره بروید؛ اما اگر اهداف از پیش تعیین شده را داشته باشید و مسیر مناسبی را برای خود انتخاب کرده باشید، گذر ازاین دستاندازهای کوچک نباید شما را خسته و ناراحت کند. همانطور که توماس ادیسون گفته: بسیاری از افراد شکستخورده کسانی هستند که متوجه نبودهاند تا چه اندازه به اهداف خود نزدیک شدهاند.
نتیجه مثبت را تجسم کنیم
بیشتر آن وقتی را که می خواهید صرف نگرانی و ترس و منفی بافی کنید، صرف مثبت اندیشی کنید. بزرگترین قهرمانان ورزشی جهان خودشان را در حالی تجسم می کنند که بدون هیچ گونه عیب و نقصی مسابقات مختلف را به نفع خود به پایان می رسانند. هیچ جایگاهی برای شکست در ذهن این افراد وجود ندارد. این درست همان چیزی است که شما هم باید به آن برسید. خودتان را ببینید که به آرزوها و اهدافتان می رسید. خودتان راتصور کنید که به آرزوهایتان رسیده اید، چه احساسی دارید؟ چه می گویید؟ بر روی این کار وقت بگذارید؛ این امر به شما امید می دهد تا راهتان را ادامه دهید.
نظرات خودتان را در مورد راه های مقابله با نا امیدی در کنکور در زیر با ما در میان بگذارید.
حتما بخوانید: 25 راه افزایش انگیزه
دیدگاهتان را بنویسید