شخصیت شناسی و انتخاب رشته

تست های شخصیت شناسی
شناخت تیپ شخصیتی به بالابردن آگاهی در مورد ویژگی های شخصیت خود کمک زیادی می کند. اگرچه خودشناسی موضوعی ساده به نظر می رسد اما ممکن است شناخت فرد از خود بسیار اندک باشد. وقتی از ویژگی های شخصیتی خود آگاه شویم، تصمیم گیری در مورد مسائل مختلف برای ما آسان تر می شود.
نقش تست های شخصیت شناسی در انتخاب رشته
یکی از معیارهای مهم در انتخاب رشته توجه به ویژگی های شخصیتی و استعدادهای ذاتی خود است. برای مثال بعضی ها ذاتا برای کاری مشخص خلق شده اند. اگر این افراد خلاف ویژگی ها و استعدادهای خود، شغلی را انتخاب کند، احتمال موفقیت آن بسیار پایین خواهد بود. از این رو با توجه به اهمیت این موضوع، تست های شخصیت شناسی متنوعی ایجاد شده اند که به طور غیر مستقیم سوالاتی از فرد پرسیده شده و در آخر ویژگی های شخصیتی فرد پاسخ دهنده نمایش داده می شود. علاوه بر این ویژگی ها، شغل های متناسب با تیپ شخصیتی فرد نیز به او معرفی می شود. این شغل ها عموما نزدیک ترین شغل هایی هستند که افراد با این تیپ های شخصیتی می توانند در آن به موفقیت بیشتری برسند و به طور خلاصه، افراد با این تیپ های شخصیتی برای این شغل ها انتخاب شده اند. در مورد تست های شخصیت شناسی ذکر این نکته ضروری است، که نتایج این تست ها صددرصد صحیح و کامل نیستند (چون شخصیت انسان پیچیده تر از ان است که با یک تست بتوان به ابعاد کامل آن پی برد) اما به عنوان یکی از پارامترهای انتخاب رشته می توان از آن ها کمک گرفت.
شناخت ویژگی های شخصیتی خود چه مزایایی دارد؟
پی بردن به نقاط قوت ذاتی خود: با انجام تست های شخصیت شناسی می توانید به نقاط قوت خود پی ببرید و از آن ها برای رسیدن به اهدافتان استفاده کنید. برای مثال ممکن است شخصیتی منظم و دقیق داشته باشید که در موارد بسیاری به شما کمک می کند.
پی بردن به نقاط ضعف ذاتی خود: همان طور که دانستن نقاط قوت به شما کمک زیادی می کند، شناخت نقاط ضعف نیز باعث می شود که تمرکزتان را روی نقاط ضعفتان معطوف نکنید. برگزیدن شغلی که بر نقاط ضعف شما بنا شده باشد، رضایت چندانی در پی نخواهد داشت. برای مثال اگر ارتباط اجتماعی ضعیفی دارید، شغل های مرتبط با بازاریابی به احتمال زیاد به دردتان نخواهد خورد. همچنین با شناخت نقاط ضعف می توانید در جهت کمرنگ کردن آن ضعف ها تلاش کنید.
انتخاب شغلی که در آن موفق و راضی هستید: یکی دیگر از ویژگی های تست های شخصیت شناسی این است که شما تا حدودی متوجه می شوید که چه شغل هایی برای شما مناسب هستند. شغل هایی که متناسب با ویژگی های شخصیتی فرد هستند، عموما راضی کننده تر بوده و احتمال موفقیت و کسب درآمد بیشتر از آن ها زیادتر خواهد بود.
ارتباط موثر با دیگران: وقتی از ویژگی های شخصیتی خود آگاه باشیم، می توانیم در روابطمان با دیگران کنترل بهتری داشته باشیم، شخصیت ها و نظرات دیگران را بپذیریم و ارتباط بهتری با دیگران برقرار کنیم. همچنین وقتی از ویژگی های شخصیتی دیگران نیز آگاه شویم می توانیم پیام ها و نظرات خود را موثرتر به آن ها منتقل کنیم و همکاری بهتری با دیگران داشته باشیم. زمانی که شما از شخصیت خود آگاه باشید، بهتر و سریع تر می توانید رفتار و افکار خود را مدیریت کنید.
رشد شخصیتی: وقتی از نقاط ضعف و قوت ذاتی خود آگاه شوید، می توانید در جهت کمرنگ کردن نقاط ضعف خود گام بردارید و روی نقاط قوت خود مانور دهید و در جهت پیشرفت کارهای خود از آن بهره بگیرید. با شناخت خود، می توانید ارتباطات خود با دیگران را بهبود دهید، متناسب با ویژگی های شخصیتی خود تصمیم بگیرید و در جهت رشد و تعالی شخصیتی خود گام بردارید.
تست شخصیت شناسی MBTI
یکی از شناخته شده ترین تست های شخصیت شناسی، تست MBTI است که نوع برقراری ارتباط با دیگران، ترجیحات شما در محل کار و تمایلات شما در گذراندن اوقات فراغت را نشان می دهد. تست شخصیت شناسی MBTI شامل چهار مقیاس دو قطبی است که به هر قطب یک ترجیح شخصیتی گفته می شود و سبک شما را در تعاملات اجتماعی، جمع آوری اطلاعات، ارزیابی و تصمیم گیری، هدایت و برخورد با جهان خارج نشان میدهد. این تست کاربردهای متنوعی در خودشناسی، انتخاب مسیر شغلی، یافتن استعدادها، مشاورۀ ازدواج و بهبود ارتباطات کاری دارد.
در این پست می توانید اطلاعات بیشتری در مورد تست MBTI کسب کنید.
همچنین بخوانید: انتخاب رشته دانشگاه
دیدگاهتان را بنویسید