حس درس خوندن ندارم ! چی کار کنم؟
حس درس خوندن ندارم. چی کار کنم؟
اگر شما هم جز افرادی هستید که به قولی حس درس خوندن ندارید، این مطلب را حتماً دنبال کنید و سعی کنید در مورد آن فکر کنید تا بتوانید این مشکل را حل کنید. خب، هر کسی در زندگی خودش به دنبال چیزی می گردد. یکی به دنبال علم و تحصیلات عالی است، یکی به دنبال ثروت و برخی هم به دنبال هر دو. همه تقریباً خواسته هایی دارند اما برای رسیدن به آرزوهایشان، راه درستی را طی نمی کنند. کنکور هم به خودی خود مقصد موفقیت در زندگی نیست بلکه نردبامی است که می تواند شما را به موفقیت های مورد انتظارتان در زندگی برساند. بنابراین وقتی تمرکزتان را روی کنکور می گذارید، باید بدانید که برای رسیدن به آن باید با برنامه ریزی و نظم جلو بروید. همه دوست دارند که رشته و دانشگاه خوبی قبول شوند اما تعداد زیادی با بهانه هایی مثل اینکه حس درس خوندن ندارم، شانس موفقیت خودشان را از بین می برند. اما چه کار کنیم که این مشکل را حل کنیم. در ادامه چند راه را برای پشت سر گذاشتن این مشکل با هم مرور می کنیم.
هدفتان را بنویسید و به خودتان قول بدهید.
اگر می خواهید در رشته و دانشگاه مورد نظرتان قبول شوید آن را روی کاغذ بنویسید و امضا کنید و به خودتان قول بدهید که نهایت تلاشتان را خواهید کرد. به خودتان القا کنید که آدم محکم، قوی و با اراده ای هستید که اگر دنبال چیزی باشید، آن قدر برایش تلاش می کنید که به آن برسید. هر موقع حس تنبلی سراغتان آمد، هدفی که نوشتید و امضا کردید را ببینید.
برنامه ریزی کنید و به آن پایبند باشید.
انسان ها دنبال راحتی هستند و از کارهایی که برایشان سخت باشد، تا حد ممکن دوری می کنند. موفقیت های شغلی و تحصیلی بدون زحمت و سختی به دستی نمی آیند. اگر هیچ برنامه ای نداشته باشید، فقط زمان را از دست می دهید و به خاطر این که کاری نمی کنید، ممکن است خودتان را سرزنش کنید. بنابراین با برنامه ریزی درست می توانید، خودتان را مجبور کنید که برای رسیدن به هدفتان تلاش کنید. بدون برنامه، آدم ها خیلی سریع کوتاه می آیند و تلاش خودشان را کنار می گذارند.
برای مطالعه به خودتان پاداش بدهید.
برای مطالعه برنامه ریزی کنید و اگر به آن پایبند بودید به خودتان پاداش بدهید. با خودتان بگویید که اگر فلان قدر مطالعه داشتم می توانم بازی کنم، بروم سینما، در فضای مجازی بچرخم و… با این کار به طور کوتاه مدت انگیزه پیدا می کنید که درس بخوانید. اگر هم مطالعه نداشتید، خودتان را تنبیه کنید. با این کار ناخودآگاه، تلاش می کنید که کارها را به موقع انجام دهید.
مثبت و با انگیزه باشید.
به جای افکار منفی و نمی شودها، همیشه مثبت فکر کنید و با انگیزه باشید. تلاش کنید و ناامید نباشید. مطمئن باشید هرچه قدر تلاش کنید، نتیجه ی آن را می بینید. بنابراین از فکرهایی که انگیزه ی شما را کم می کند، دوری کنید.
به مطالعه کردن عادت کنید.
تا زمانی که به مطالعه کردن، عادت نکرده باشید، درس خواندن کمی سخت است اما اگر برای چند هفته به طور منظم و با برنامه درس بخوانید، مطالعه کردن به یک کار روتین و عادی تبدیل می شود که به آن عادت می کنید. وقتی به درس خواندن عادت کنید، با زحمت کمتری می توانید درس بخوانید.
درس خواندن را برای خودتان لذت بخش کنید.
برای خیلی ها درس خواندن نه تنها لذت ندارد بلکه خسته کننده هم هست. در این شرایط درس خواندن دشوار خواهد شد. اگر بتوانید با ترفندی درس خواندن را لذت بخش کنید، دیگر حس تنبلی و بی انگیزگی سراغتان نمی آید. با چند روش زیر می توانید از درس خواندن بیشتر لذت ببرید:
*خودتان را با مطالب درگیر کنید، از خودتان سوال بپرسید و سعی کنید در جایگاه یک معلم و مدرس، درس ها را مرور کنید.
*از طنز، ریتم آهنگ و سرواژه های ابداعی خودتان برای به خاطر سپردن مطالب استفاده کنید. سعی کنید مطالب را با چاشنی طنز همراه کنید.
*از خودکارها، ماژیک ها و برگه های رنگی برای نوشتن و به خاطر سپردن مطالب استفاده کنید.
*سعی کنید کاربرد مطالبی را که می خوانید، در زندگی روزمره پیدا کنید. برای مثال وقتی در حال حرکت با خودرو هستید، مطالب سرعت و شتاب فیزیک را به طور واقعی در ذهنتان مرور کنید.
به اندازه ی کافی بخوابید و استراحت کنید.
“حس درس خوندن نیست” در بعضی موارد به خاطر خستگی و استراحت ناکافی است. تلاش کنید به اندازه ی کافی بخوابید تا انرژی بیشتری برای انجام کارها و مطالعه داشته باشید. کارهایی که نشاط و انرژی شما را از بین می برند، کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: دانلود کتاب مصاحبه با رتبه های برتر کنکور
دیدگاهتان را بنویسید