پای مصنوعی با فیدبک حسی | درک راه رفتن با پای مصنوعی
پای مصنوعی با فیدبک حسی به افراد کمک می کند تا با اطمینان و اعتماد به نفس راه بروند.
فن آوری پروتز (مانند اندام مصنوعی) در چند سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است. اما اندامهای مصنوعی هنوز یک مشکل بزرگ دارند: به دلیل عدم وجود عصب، افرادی که از آن ها استفاده می کنند، حس واقعی بودن اندام به آن ها دست داد. این یک مشکل بزرگ است که علل مختلفی دارد. افرادی که از این اندام های مصنوعی استفاده می کنند، اعتماد به نفس کمتری دارند زیرا هیچ فیدبک و بازخوردی از این اندام ها ندارند.
حل مشکل بی حسی از طریق ساخت پای مصنوعی با فیدبک حسی
این مسئله ای است که محققان مؤسسه فناوری فدرال سوئیس در تلاش هستند تا آن را حل کنند. آنها نوع جدیدی از پروتزهای بیونیک را تولید کرده اند که دارای سنسورهایی است که هنگام خم شدن پا و فرود آمدن آن بر روی زمین، بازخوردی را ایجاد می کنند. در این روند، نه تنها فرد می تواند سریع تر و با اطمینان تر بیشتر راه برود، بلکه باعث کاهش درد نیز می شود.
سنسورهای پا از طریق کاشت الکترود به اعصاب باقی مانده در فرد متصل می شوند. این الکترودها توسط دانشمندان دانشگاه فرایبورگ ساخته شده اند، و پروتزها توسط شرکت پروتز Össur ساخته شده اند. سپس تیم تحقیقاتی الگوریتم هایی را تولید کردند که قادرند اطلاعات سنسورهای حرکتی و لمسی را از پا به پالس هایی از جریان الکتریکی تبدیل کنند که بدن قادر به درک آن است.
در یک آزمایش سه ماهه، دو داوطلب که پای آن ها از بالای زانو قطع شده بود، از این پروتزها استفاده کردند. آنها پروتزهای دارای سنسور را مفید دانستند چون این امکان را به آن ها می داد تا هنگام راه رفتن بتوانند گام های خود را تنظیم کنند. در یک تست چالش برانگیز، داوطلبان مجبور بودند از ماسه، سطحی ناهموار و نرم عبور کنند. نوروفیدبک(بازخورد عصبی) پای مصنوعی به آنها اجازه می داد تا بطور قابل توجهی سریعتر از آنچه که قادر بودند بدون بازخورد حرکت کنند، قدم بزنند.
هنوز در مورد اینکه چه زمانی نسخه تجاری این فناوری برای خرید در دسترس باشد، چیزی مطرح نشده است. با این حال، بازوی مصنوعی به نام Ability Hand که از طریق انگشتان بازخورد حسی را فراهم می کند، در حال آماده سازی برای فروش در ایالات متحده است. امیدوارم چنین فناوری هایی برای کسانی هستند که واقعاً به آنها احتیاج دارند، هرچه سریع تر در دسترس قرار بگیرند.
بیشتر بخوانید: ربات جراحی داوینچی
دیدگاهتان را بنویسید