10 راه ارتقا رزومه در دانشگاه

اهمیت و راه های ارتقا رزومه در دانشگاه
شاید در ترم های ابتدایی که وارد دانشگاه می شویم داشتن رزومه ی قوی دغدغه مان نباشد و یا اصلاً ندانیم چه طور می توان رزومه ی قوی تری داشت یا اصلاً داشتن روزمه خوب به چه دردی می خورد. در مقطع کارشناسی و به خصوص ترم های اول، چون هنوز مسیرمان را به درستی پیدا نکردیم یا هدف نهایی مان از درس خواندن واضح نیست، ممکن است کمتر تلاش کنیم و خیلی به دنبال کسب تجربه نباشیم. اما هرچه به پایان تحصیلات خود نزدیک می شویم دغدغه مان برای پیدا کردن شغل مناسب بیشتر می شود تا جایی که احتمالاً مهمترین پرسشی که با آن روبه رو می شویم این است که در آینده چه کار کنم؟ از چه شغلی راضی خواهم بود؟
خوب است پیش از آن که در چنین موقعیتی قرار بگیرید، به قدری تلاش کرده باشید که بعد از اتمام فارغ التحصیلی مسیری برای خود باز کرده باشید که بتوانید به راحتی شغل مطلوب خودتان را پیدا کنید. یعنی از لحاظ تجربه، مهارت و روزمه به جایی برسید که یا برای خودتان شغل ایجاد کنید یا دیگران به دنبال استخدام شما باشند نه شما دنبال استخدام شدن. پس با ما همراه باشید تا نکاتی را برای ارتقا رزومه در دانشگاه مرور کنیم.
اهمیت و مزایای داشتن روزمه قوی
داشتن یک رزومه ی قوی شانس شما را برای پیدا کردن شغل بهتر بالا می برد. همین طور در زمان کوتاهتری می توانید شغلی متناسب با رشته ی تحصیلی تان پیدا کنید. به علاوه اگر قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور داشته باشید، داشتن یک رزومه ی آموزشی و پژوهشی قوی، بیش از پیش به چشم میآید. برای استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان، ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری، استفاده از تسهیلات کسری خدمت و پروژه جایگزین خدمت سربازی نیز اهمیت رزومه و فعالیت های پژوهشی بسیار موثر خواهد بود. همچنین اگر قصد داشته باشید که در آینده استاد شوید، بدون داشتن رزومه ی خوب، رسیدن به آن غیرممکن خواهد بود.
10 راه ارتقا رزومه در دانشگاه
اولین و مهمترین موضوع در داشتن یک رزومه خوب معدل و نمراتی است که در دانشگاه کسب میکنید. داشتن معدل خوب، از ضروریات داشتن یک رزومه خوب است. تا جای ممکن تلاش کنید که معدل خوبی کسب کنید اما اگر از معدل خودتان راضی نبودید اشکالی ندارد، می توانید از راه های دیگر، رزومه ی خودتان را ارتقا دهید.
1-یادگیری مهارت های نرم افزاری
امروزه توانایی کار با نرم افزارها بیش از هر زمان دیگری در موفقیت های شغلی و پژوهشی اثرگذار است. البته ممکن است برخی رشته ها به گونه ای باشند که نرم افزار اختصاصی رشته خودشان نداشته باشند اما در رشته های فنی و مهندسی، علوم پایه، حسابداری و … یادگیری این نرم افزارها بسیار ضروری هستند. با یادگرفتن این نرم افزارها علاوه بر اینکه میتوانید راحت تر شغل مرتبط با رشته خودتان را پیدا کنید، میتوانید در نوشتن مقاله یا انجام کارهای پروژه ای مانند کسر خدمت سربازی از آن ها استفاده کنید.
2-کارآموزی
تقریبا همه ی رشته ها موضوعی به نام کارآموزی (کارورزی یا نام های دیگر) دارند که فرصت بسیار مناسبی برای آشنا شدن با فضای کاری مرتبط با رشته خودتان است. معمولاً درس هایی که در دانشگاه تدریس می شوند با انتظاراتی که در محیط های کاری وجود دارد، فاصله ی زیادی دارند. به همین خاطر کارآموزی فرصت خوبی است که مهارت های شغلی مربوط به رشته تان را تمرین و یاد بگیرید. بروز دادن توانایی های خود در زمان کارآموزی شاید موقعیتی باشد که بتوانید بعد از فارغ التحصیلی در همان مکان مشغول به کار شوید.
3-انجام پروژه
انجام فعالیت ها و پروژه های دانشجویی به صورت کار پارهوقت میتواند به تواناییها و تجربه های شما بیفزاید. این پروژه ها فرصتی است که توانایی های خودتان را محک بزنید. با چال شهای حل مسئله روبه رو شوید و از قبول کردن مسئولیت انجام کار در زمان محدود نترسید. هرچه زودتر خودتان را با این چالش ها روبه رو کنید، در آینده راحت تر خواهید بود.
4-فعالیت در آزمایشگاه یا کارگاه
برخی از رشته ها مانند رشته های مهندسی، علوم پایه، آزمایشگاهی و … به گونه ای هستند که امکان انجام فعالیت کاری یا پژوهشی در آزمایشگاه یا کارگاه های استقرار یافته در محل تحصیل وجود دارد. در صورتی که به موضوعی علاقه مند هستید با اساتید خود در آن حوزه صحبت کنید تا در آزمایشگاه یا کارگاه تحت نظر آنها مشغول به کار شوید. این موضوع هم در رزومه ی شما قابل استفاده بوده و هم تجربه ی کار گروهی و مشورت گرفتن از دانشجویان ترم های بالاتر، از جمله مزایای آن است.
5-یادگیری زبان انگلیسی
اهمیت یادگیری زبان انگلیسی به قدری واضح است که نیازی به تاکید ندارد. امروزه برای دسترسی به منابع معتبر خارجی و مقالات، استفاده از نرم افزارها، نوشتن مقاله برای ژورنال های خارجی، ارتباط با اساتید خارجی و … بلد بودن زبان انگلیسی امری ضروری است. همچنین اگر قصد ادامه تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان داشته باشید، حتماً باید زمانی را صرف یادگیری زبان کنید تا بتوانید از پس آزمون های زبان مانند TOEFL، GRE و… برآیید. به علاوه با یادگیری زبان انگلیسی می توانید به صورت پاره وقت کارهای ترجمه نیز انجام دهید. برخی از رشته ها نیز به گونه ای هستند که زبان انگلیسی ابزار کار در آن حوزه ها هستند.
6-شرکت در همایش ها و کنفرانس ها
شرکت در همایش ها و کنفرانس ها فرصت خوبی است که از آخرین تغییر و تحولات رشته خودتان آگاه شوید. معمولاً در این همایش ها، میتوانید با سرآمدان حوزه ی کاری خود آشنا شوید، از تجربیات آنها استفاده کنید و حتی فرصت همکاری با آنها را پیدا کنید. ممکن است در این همایش ها ایده یا جرقه ای به ذهنتان زده شود که مسیر زندگی تان را تغییر دهد. عموماً این همایش ها برای دانشجویان رایگان بوده و دوران دانشجویی بهترین فرصت برای استفاده از این موقعیت است.
7-نوشتن مقاله
اگر قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارید یا علاقه مند هستید که اپلای کنید، داشتن مقالات خوب تاثیر زیادی در موفقیت شما خواهند داشت. برای داشتن مقاله می توانید ابتدا با دانشجویان ارشد یا دکتری همراه شوید و بخشی از نگارش مقاله را بر عهده بگیرید. با این کار با روند نوشتن مقاله آشنا می شوید و می توانید در آینده روی موضوعاتی که کار می کنید خودتان مقاله بدهید. بنابراین اگر علاقه مند هستید در حوزه ی آموزش و پژوهش باقی بمانید، حتماً روی این بخش، وقت و انرژی زیادی بگذارید.
8-حضور در انجمن های علمی و دانشجویی
عضویت در انجمن های علمی و دانشجویی علاوه بر اینکه فرصتی برای هم افزایی، تقویت مهارت های ارتباطی و فعالیت گروهی است، در استفاده از برخی تسهیلات نیز ممکن است مورد توجه قرار گیرد. ارتباط با مراکز و شرکت های مختلف از طریق انجمن های علمی بسیار راحت بوده اما بعد از فارغ التحصیلی شاید به این راحتی امکان دسترسی به آن ها وجود نداشته باشد.
9-انجام کارهای اجرایی در دانشگاه
اگر در دانشگاه فرصت این را داشتید که در برگزاری مراسم یا همایش یا کارهای اجرایی دیگر، شرکت کنید، از موقعیت پیش آمده نهایت استفاده را ببرید. این موضوع به انجام کار گروهی، همکاری با دیگران، قبول مسئولیت، مدیریت زمان و تقویت مهارت های ارتباطی کمک میکند. این تجربه ها اگرچه ممکن است تاثیر مستقیمی در رزومه ی شما نداشته باشد، اما تجربه ی کارگروهی و مهارت های ارتباطی در آینده حتماً به دردتان خواهد خورد.
10-ترجمه ی کتاب
خواندن کتاب یا مقاله ی انگلیسی در ابتدا کار سختی به نظر می آید، به خصوص اگر انگلیسی تان خوب نباشد، اما خبر خوب این است که یادگیری زبان به صورت آهسته و پیوسته، معجزه می کند. اگر در طول تحصیلتان به طور پیوسته به یادگیری زبان انگلیسی بپردازید، به مرور پیشرفت زیادی را احساس خواهید کرد. آشنایی با اصطلاحات تخصصی رشته خودتان این فرصت را به شما می دهد که بتوانید به امر ترجمه مقاله یا کتاب های رشته خودتان بپردازید. کار ترجمه ی کتاب امری زمان بر است اما از لحاظ رزومه ای امتیاز خوبی دارد. هم برای تحصیل در مقطع دکتری و هم استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان، تاثیرگذار خواهد بود. همچنین با چاپ کتاب درآمدی از محل فروش کتاب نصیب شما خواهد شد. ترجمه ی کتاب نیازمند پشتکار و صرف زمان زیاد است. به همین خاطر اگر از اواسط مقطع کارشناسی، کتاب مناسبی را پیدا و شروع به ترجمه کنید، میتوانید تا آخر مقطع کارشناسی، یک کتاب با حجم متوسط را ترجمه کنید. قطعاً در آینده از زمانی که صرف ترجمه کردید، راضی خواهید بود.
ابراهیم پناه پوری-کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران
سوالات و نظرات خود را می توانید زیر این مطلب مطرح کنید. می توانید با ذکر رشته و دانشگاه خود از مشاوره رایگان برای ارتقا رزومه در دانشگاه برخوردار شوید. |
از لینک زیر نیز می توانید با ما در ارتباط باشید
دیدگاهتان را بنویسید