پشت کنکور ماندن | راهنمایی و توصیه ها جهت تصمیم گیری آگاهانه

پشت کنکور ماندن : راهنمایی هایی جهت تصمیم گیری درست تر
سلام به دوستان و همراهان مثبت کنکور، امیدواریم که هیچ موقع پشت کنکوری نشید و اولین بار که کنکور میدید، بترکونید و نتیجه ی تلاش و زحمتتون را بگیرید. حالا اگر به هر دلیلی رتبه تون راضی کننده نبود، سر یه دوراهی قرار می گیرید که آیا پشت کنکور بمونم یا نه؟ خب هر چه قدر آگاهانه تر تصمیم بگیریم، تصمیم ما درست تر خواهد بود. مثه همیشه ما در مجموعه ی مثبت کنکور معتقدیم که هیچ مشاوری نباید جای شما تصمیم گیری کنه، هدف از مشاوره، راهنمایی و بالابردن آگاهی هست نه تصمیم گیری به جای شما. بنابراین اگه مشاور یا حالا هر فردی قاطعانه و بی دلیل به شما بگه که نه پشت کنکور نمون یا بر عکس پشت کنکور بمون، به احتمال زیاد داره اشتباه می گه، چون شرایط و روحیات شما را در نظر نمی گیره. به همین خاطر ما در این پست یه سری توصیه و راهنمایی براتون آماده کردیم که اونا را بخونید و با توجه به اونا خودتون، آگاهانه تصمیم بگیرید که برای کنکور یک ساله دیگه صبر کنید یا نه.
پشت کنکور بمانید به شرط اینکه:
1- برای کنکور بعدی، یک برنامه ریزی جدی داشته باشید و به برنامه ریزی خودتون پایبند بمونید و تلاش خودتون را دوچندان کنید. یکی از ویژگی های کنکور اینه که، کسایی در اون موفق میشن که به برنامه ریزی ها و تصمیمات خودشون بیشتر پایبند هستند.
2- فکر نکنید چون می خواهید پشت کنکور بمانید زمان بیشتری دارید و کارها را به تعویق بیندازید. اگر گول زمان را بخورید، فرصت های بسیار خوبی را از دست می دهید. از مرداد درس خواندن را شروع کنید و از خانواده ی خود بخواهید که از شما حمایت کنند.
3- به خودتان قول بدهید که از سال قبل بیشتر تلاش می کنید و با اعتماد به نفس و پر قدرت سر تصمیم خودتان باقی بمانید و محکم پیش بروید.
4- به افکار منفی و نا امید کننده اصلا توجهی نکنید. اینکه با خودتون تکرار کنید که ممکنه امسال هم مثه پارسال بشه. الان دوستانم دانشگاه هستند و من پشت کنکور و … اگر تلاش کنید مطمئن باشید که دانشگاه و رشته ی بهتری نسبت به دوستانتون قبول میشید.
5- اشتباهات گذشتتون را تکرار نکنید. اگر در سبک مطالعه، برنامه ریزی، آزمون های آزمایشی و … اشتباهاتی داشتید اونا را اصلاح کنید یا روش های جدید را جایگزین کنید. اگر ساعات مطالعتون بالا هست اما نتیجه نمی گیرید حتما باید تغییراتی ایجاد کنید. اگر این مشکل را دارید این پست به دردتون می خوره.
6- وقتی پشت کنکور می مونید دیگه مدرسه نمی رید و دوستانتون که وارد دانشگاه شدن مشغله های جدید خودشون را پیدا می کنند. به همین خاطر ممکنه احساس تنهایی کنید و روی درس خوندن شما تاثیر بذاره. اگر می خواهید پشت کنکور بمونید باید توجه کنید که ممکنه این احساس سراغتون بیاد ولی اگر هدفتون جدی هست تلاش کنید باهاش کنار بیاید.
7- صبر و تحمل خودتان را بالا ببرید. اگر از شما انتقادی شد یا مشکلاتی براتون پیش اومد، بیشتر از قبل باید صبور باشید. اگر با حرف دوستان، خانواده یا آشنایان تحت تاثیر قرار می گیرید و ناراحت میشید یا درس خوندن را تعطیل می کنید، پشت کنکور ماندن شاید برای شما گزینه ی مناسبی نباشه. باید محکم باشید و از کنارشون عبور کنید. جوابشون را با نتیجه ی کنکورتون بدید. ( بذارید چشمشون با نتیجه ی کنکورتون در بیاد… شوخی کردم)
8- اگر در سال کنکور مشکل جدی داشتید که نمی تونستید درس بخونید و حالا بعد از کنکور اون مشکل بر طرف شده، می تونید به کسب نتیجه ی بهتر در کنکور بعدی امیدوار باشید.
9- انرژی و انگیزه ی خودتون را بالا ببرید و همون بالاها نگهش دارید. ممکنه در ابتدا، پر انرژی و با انگیزه شروع کنید اما در ادامه انگیزتون کم بشه. به همین خاطر یک هدف نهایی داشته باشید که بهتون انگیزه میده، هدفی که با رسیدن به اون ثابت می کنید عزم و ارادتون همه ی مشکلات و سختی ها را پشت سر میذاره.
10- توانایی های علمی و روحی خود را ارزیابی کنید. ببینید آیا کاهش رتبه ای که مد نظر شماست با توجه به توانایی های علمی شما امکان پذیر هست یا نه. برای مثال دانش آموزی که رتبه ی 100 هزار ریاضی شده و تا حدودی هم تلاش کرده اما پایه ی ضعیفی دارد، احتمال اینکه بتواند رتبه ی خود را به هزار برساند کم است. چون زمان زیادی را باید صرف تقویت پایه ی علمی خود کند.
پشت کنکور نمانید اگر:
1- اگر سریع تحت تاثیر حرف و کنایه ی دوستان، آشنایان، خانواده و … قرار می گیرید، پشت کنکور نمانید. ممکن است به هر دلیلی، در مدتی که پشت کنکور هستید با این حرف ها و کنایه ها روبه رو شوید. اگر تحمل این حرف ها را ندارید و سریع ناراحت می شوید، پشت کنکور ماندن گزینه ی مناسبی برای شما نیست.
2- اگر از لحاظ علمی ضعیف هستید و تقریبا مطمئنید که حتی با مطالعه ی بیشتر نتیجه ی خیلی مطلوبی نمی گیرید، پشت کنکور نمانید. کاهش رتبه از 50 هزار به 40 هزار با صرف یک سال از عمر خود، خیلی به صرفه نیست و رتبه ی 40 هزار یا 50 هزار خیلی تفاوتی ندارند.
3- اگر دوری از مدرسه و دوستان و تنهایی باعث بی انگیزگی یا افسردگی شما می شود، پشت کنکور نمانید. چون اگر دچار افکار منفی و افسردگی شدید احتمالا روی درس خواندن شما تاثیر زیادی می گذارد و به نتیجه ی دلخواهتان نمی رسید.
4- اگر برنامه ریزی جدی ندارید، هدف خاصی ندارید یا به اندازه ی کافی انرژی و انگیزه ندارید احتمالا اواسط کار، از پشت کنکور ماندن خود پشیمان می شوید.
5- اگر مطمئنید که در سال بعدی نمی تونید ساعات مطالعه ی خودتون را بالاتر ببرید و بیشتر تلاش کنید، پشت کنکور نمونید بهتره و ترجیحا به یک رشته و دانشگاه پایین تر راضی بشید و همان سال اول انتخاب رشته کنید.
تمام توصیه هایی که کردیم قطعی و صد در صدی نیستند و اونا چراغ راهی هستند که می تونه در تصمیم گیری نهایی بهتون کمک کنه. به علاوه سعی کنید موقع تصمیم گیری چندتا پارامتر مختلف را در نظر بگیرید و صرفا بر اساس یک عامل تصمیم نگیرید. بعد از اینکه تصمیم نهایی را گرفتید محکم، با اراده و قوی، پای تصمیم خودتون بمونید.
امیدواریم که این مطلب براتون مفید بوده باشه و بتونید تصمیم درستی بگیرید. اگر سوال یا پیشنهادی در مورد این مطلب داشتید، می تونید زیر همین پست، دیدگاه خودتون را به ما منتقل کنید.
بیشتر بخوانید: همین حالا برای مطالعه کنکور استارت بزنید
دیدگاهتان را بنویسید