تمرین تست زنی و یادگیری مهارت حل تست

تمرین تست زنی و یادگیری مهارت حل تست
اهمیت تست زدن برای کنکور اگر از اهمیت خواندن مباحث بیشتر نباشد، کم تر هم نیست. درست یا غلط، آزمون کنکور به صورت تستی برگزار می شود و توانایی مدیریت تست زنی به کسب نتیجه ی خوب، کمک زیادی می کند. برای روشن شدن مطلب، تجربهی خودم از یادگیری مهارت تستزنی را اشاره میکنم.
در دوران راهنمایی و سال اول دبیرستان (سال نهم الان) با اینکه معدلم همیشه بالا بود (حدود 19.90)، اما در آزمون هایی که در خود مدرسه مان برگزار می شد، بین حدود 180 نفر، رتبه ی 20 الی 30 را کسب می کردم. از آن جا بود که متوجه شدم تست زدن با امتحانات تشریحی تفاوت هایی دارد. پس با تمرین زنی و یادگیری مهارت های پاسخ به تست، در سال دوم و سوم دبیرستان در آزمون های تستی مدرسه مان نفر اول شدم و با همین روش و تمرین مداوم، در کنکور سراسری رتبه ی سه رقمی کسب کردم. |
چه نکاتی را موقع تست زدن، تمرین کنیم؟
1-همیشه تست ها را در زمان استاندارد پاسخ بدهید. مدیریت زمان در تست زدن خیلی مهم است. در آزمون های آزمایشی یا کنکور، باید طوری زمان بندی کنید که به همه ی سوالات برسید.
2-برخی از تست ها برای این طراحی شده اند که شما به آن ها پاسخ ندهید. این تست ها برای آن هایی است که می خواهند درصد 100 کسب کنند. به راحتی از این تست ها عبور کنید.
3- هیچ گاه برای تستی بیشتر از 2 یا 3 دقیقه وقت نگذارید. مگر اینکه همه ی سوالات را جواب داده باشید و وقت اضافی داشته باشید. بنابراین در آزمون های آزمایشی اگر سوالی را بلد نبودید حتما از آن عبور کنید و لجبازی نکنید که حتما باید این تست را حل کنم.
4–همه ی سوالات یک درس ارزش برابر دارند. پس ابتدا سوالات ساده و متوسط را حل کنید. اگر وقت اضافی پیدا کردید، سراغ سوالات دشوارتر بروید.
5-کنار سوالاتی که اصلا بلد نیستید یک علامت (مثلا ضربدر) و کنار سوالاتی که شک دارید حل می شوند یا خیر علامت دیگری (مثلا منفی) بگذارید. بعد از اینکه سوالات یک درس تمام شد، اگر وقت اضافی داشتید، سراغ سوالاتی بروید که احتمال می دهید بتوانید حلشان کنید.
6-در مقابل تست روحیه ی جنگندگی داشته باشید. هر تستی را مانند یک مبارزه بدانید که باید از پس آن بر بیایید. با دیدن سوالی که دارای شکل عجیب و غریب است یا متن سوال طولانی است اعتماد به نفس خود را از دست ندهید.
7- خیلی از تست های دروس تحلیلی و محاسباتی به این شکل هستند که تا گام اول حل را برندارید، حل سوال غیر ممکن به نظر می رسد اما همین که شروع به حل می کنید، خود به خود بقیه ی حل هم به ذهنتان می رسد. پس سعی کنید گام اول حل را بردارید و محو سوال نشوید.
8- احساس لذتی که از حل تست ها در آدم شکل می گیرد یکی از محرک هایی است که شما را به حل تست های بیشتر ترغیب می کند. از این احساس برای گرفتن نتیجه ی بهتر استفاده کنید.
9- گاهی ایجاد حس رقابت و توجه به آن کمک می کند تا تلاش بیشتری کنید. به رقیب ها فکر کنید و تلاش کنید که از آن ها جلو بزنید.
10- در کنکور، تنها علم شما مورد ارزیابی قرار نمی گیرد، بلکه کنار آن سرعت، دقت، هوش و مدیریت آزمون شما مورد سنجش قرار میگیرد. بنابراین به این پارامترها هم توجه کنید.
به شما پیشنهاد می کنم که پست 40 ترفند و تکنیک تست زنی را هم مطالعه کنید و با راهکارهای دیگه ی تمرین تست زنی برای کنکور سراسری آشنا بشید.
بیشتر بخوانید: 40 ترفند و تکنیک تست زنی
دیدگاهتان را بنویسید