11 راه افزایش قدرت ذهن
11 راه افزایش قدرت ذهن
اگر باور کنید که هوش و استعداد یک چیز ثابت و از قبل تعیین شده نیست، یادگیری بهتری خواهید داشت. وقتی قدرت ذهنتان را باور کنید و از راهکارهای مناسب برای افزایش قدرت مغز استفاده کنید، قطعا باهوش تر و خلاق تر خواهید شد. در ادامه به 11 راه افزایش قدرت ذهن اشاره شده که اثرات مثبتی خواهند داشت. طبق تحقیقات افرادی که خود را با شرایط مختلف سازگار می کنند و انعطاف پذیری بیشتری دارند، ذهن سازگارتری داشته و قابلیت های ذهنی شان افزایش پیدا می کند. در مقابل افرادی که طرز فکر ثابت دارند، یعنی حالت تدافعی به خود می گیرند یا تسلیم می شوند، مغزشان عملکرد شناختی کمتری دارد.
11 راه افزایش قدرت ذهن و بالابردن عملکرد مغز
1-اعتماد به نفس داشته باشید.
به خودتان اعتماد داشته باشید و بدانید که عالی عمل خواهید کرد. نه فقط به خاطر اینکه به خودتان دلداری بدهید، بلکه ثابت شده باور داشتن به هوش خود باعث افزایش آن می شود. بنابراین نگران هیچ چیزی نباشید. شما از پس هر چیزی برخواهید آمد.
2-از شکست خوردن نترسید.
یک مطالعه ی گروهی در سنگاپور نشان داده که افرادی که سعی کردند بدون کمک و آموزش دیگران مسائل سخت ریاضی را حل کنند، بیشتر احتمال داشته که شکست بخورند اما طی این فرایند، ایده ها و راه حل های احتمالی زیادی به ذهنشان آمده که همین به کمک آن ها آمده است و بعدا در مسائل مشابه عملکرد بهتری داشته اند. این پدیده را شکست پرثمر می نامند. شکست پرثمر مشابه فرایند دلسرد کننده ی آزمون و خطاست با این تفاوت که خلاقیت و انعطاف پذیری ذهن را بالاتر می برد.
3-ذهن خود را سرگرم نگه دارید
قبل از شروع کار کمی تفریح کنید: یعنی خودتان را با بازی های فکری یا زمزمه کردن آهنگ یا حتی کلمات ریتمیک درسی خود، گرم و آماده کنید. این کار کمک می کند راحت تر شوید و نسبت به یادگیری پذیراتر شوید.
4-آزادانه فکر کنید و دغدغه هایتان را یادداشت کنید.
برای اینکه فضا و ظرفیت ذهنی خودتان را برای یادگیری مطالب جدید آماده کنید، تمامی دغدغه های مزاحم و درگیر کننده را روی کاغذ یادداشت کنید تا بعدا به آن ها رسیدگی کنید. به این کار تخلیه ی مغز می گویند. با این کار با ذهن بازتر و آزادانه می توانید مطالعه کنید.
5-عبارات و جملات را به صورت مخفف در بیاورید.
هرچه می توانید سعی کنید با استفاده از ابزارها و روش های یادآور مانند سرواژه یا قافیه سازی، تمام اطلاعات ضروری را در یک یا دو صفحه بگنجانید. تازه بهتر است که اطلاعات را به صورت تصویر (نمودار، جدول یا نقشه ذهنی) تبدیل کنید. تصویری کردن اطلاعات به شما کمک می کند تا دانش در ذهن شما با قدرت و وضوح بیشتر بازیابی شود.
6-هرچیزی را به اجزای تشکیل دهنده ی آن تفکیک کنید.
چیزی را انتخاب کنید و به اجزای سازنده اش تفکیک کنید. برای مثال یک گل به اجزای ساقه، برگ، گلبرگ تقسیم می شود. افرادی که از این تکنیک استفاده می کنند نسبت به افرادی که از این تکنیک اطلاعی ندارند، از قدرت ذهنی بالاتر و رویکرد خلاقانه تری برخوردار هستند.
7-نگذارید کمال گرایی به شما استرس وارد کند
اگر کاری کرده اید یا اثری خلق کردید که به نظر خودتان شاهکار نیست، نگران نباشید. اگر برای انجام یک کار به طور عالی به خودتان فشار وارد کنید ممکن است هیچ وقت نتوانید آن کار را انجام دهید. پس شما باید نهایت تلاش خود را بکنید و اعتقاد داشته باشید که هرچه پیش آید، خوش آید.
8-خنده و روحیه ی مثبت فراموش نشود
واقعا مغز چیز جالبی است. برای مثال گاهی یک خنده ی از ته دل می تواند کلید حل یک مشکل باشد. تا می توانید بخندید. تحقیقات نشان داده روحیه ی مثبت می تواند به افزایش قدرت ذهن و رویکرد خلاقانه در حل مسائل کمک کند. حتی اگر احساس شاد و سر خال بودن نمی کنید، یک خنده ی از ته دل می تواند روحیه تان را عوض کند.
9-عواقبی برای کارهای نیمه تمام خود در نظر بگیرید.
اگر هدفی را در نظر گرفتید اما برای آن تلاش نکردید و هدفتان محقق نشد، برای خودتان تنبیهی در نظر بگیرد. برای مثال شستن همه ی ظرف ها، ندیدن برنامه مورد علاقه تان و… با این کار برای تنبیه نشدن تلاش بیشتری می کنید.
10-فرایند یادگیری ساختار یافته داشته باشید.
رابرت بیورک استاد دانشگاه UCLA می گوید مغز ما ساختار و معماری مشخصی دارد. بنابراین خوب است اهدافی را مشخص و برنامه های مطالعاتی واقع گرایانه ای را برای رسیدن به آن ها تنظیم کنید. در واقع باید زمانی را برای استراحت و بازیابی انرژی بین بازه های کاری تان در نظر بگیرید. زمان بندی اوقات استراحت برای مغز را اثر فاصله گذاری می گویند و ثابت شده که منجر به بهبود یادگیری بلندمدت می شود.
11-منظم باشید
رسیدها و قبض ها، تکه های کاغذ، کتاب های درهم چیزی بیشتر از یک آشفتگی روی میز شما هستند. آن ها می توانند توانایی شما در سر و سامان دادن کارها را تحت تاثیر قرار دهند. پس میز کار و ذهنتان را با هم خالی کنید. یک محیط کاری منظم و مرتب می تواند به بهبود حافظه و مهارت های شناختی کمک کند.
منبع: چه طور
روش ها و تکنیک های تقویت حافظه را مطالعه کنید!
دیدگاهتان را بنویسید