روش های کاهش استرس برای کنکوری ها

روش های کاهش استرس برای کنکوری ها
استرس یکی از بدترین دشمنان مغز است. با گذشت زمان استرس مزمن، سلول های مغزی را از بین می برد و باعث آسیب به آن، شکل گیری خاطرات جدید و بازیابی آن ها را دشوارتر می کند. استرس و اضطراب جزو احساسات رایجی است که شاید در طول زندگی بارها تجربه کنیم. اما هنگامی که استرس شدید، قوی و از کنترل خارج شود، میتواند مشکلاتی را در سلامت روحی و جسمی ما ایجاد کند. به همین دلیل یافتن راههای کاهش استرس و اضطراب برای بازگرداندن آرامش روحی و سلامت جسمی لازم است. در اینجا فهرستی برای شما تهیه کردیم که مجموعهای کامل از روشهای مختلف برای رسیدن به آرمش درونی و یک زندگی ضد استرس و تنش است.
1-دوری از منفی بافی و مثبت اندیشی
یکی از علل مهم ایجاد استرس، افکار منفی است که به سراغمان میاد. افکار منفی باعث نگرانی و اضطراب می شوند. واقعیت به خودی خود نه منفی و نه مثبت است. به این معنا که هرچه بیشتر مثبت اندیش باشیم، واقعیت نیز مثبتتر خواهد بود و این گونه است که معجزهای رخ خواهد داد و سرنوشت گونه ای دیگر خواهد شد. با چنین رویکردی قطعاً سود خواهید برد. به دوستان موفق اطراف خود نگاهی بیندازید همه آنان، رویکردی مثبت داشتهاند و موفق شدهاند. اگر شروع کنید و مانند یک برنده فکر کنید، یکی از آنها خواهید شد. البته در ابتدای شروع این چنین تفکری، فریب انگیز به نظر میرسد، خصوصاً اگر شما در طول زندگی خود همواره منفی گرا بودهاید و کمتر مثبت میاندیشیدهاید اما، نگران نباشید؛ برای آغاز فقط لازم است باور کنید که میتوانید مثبت اندیش شوید و این رخ خواهد داد. در این پست می توانید با راهکارهای مثبت اندیشی و افزایش انگیزه آشنا شوید.
2-ورزش کردن
ورزش یکی از بهترین راههای کاهش استرس است. شاید به نظر متناقض بیاید اما ایجاد استرس فیزیکی در بدن با استفاده از ورزش، باعث کاهش استرس ذهنی میشود. فواید ورزش برای کاهش استرس با تمرین منظم حتی بیشتر هم میشود. افرادی که به طور منظم ورزش میکنند، کمتر از کسانی که ورزش نمیکنند دچار اضطراب میشوند.
3– بهبود کیفیت خواب
کمبود خواب برای سلامت انسان مضرات بسیاری به همراه دارد و یکی از عوامل برخورداری از سلامت بدن، داشتن هشت ساعت خواب شبانه باکیفیت است. بسیاری از افراد به دلیل مصرف بالای کافئین و داشتن سطوح بالای استرس، خواب شبانه کمتری دارند که این امر در طولانی مدت منجر به کاهش سطوح انرژی بدن، کاهش سرعت عملکرد، اختلال در تصمیمگیری و مشکلات بسیاری برای سلامتی جسمی و ذهنی آنان میشود. با دوری از مصرف کافئین قبل از خواب، پرهیز از غذاهای چرب و تند قبل از خواب، مدت زمان کافی برای خوابیدن و… می توان به افزایش کیفیت خواب کمک کرد.
4– برنامه ریزی و نظم داشتن
برنامه ریزی و نظم داشتن باعث می شود که کارها عقب نیوفتند و بتوان از استرس های ناشی از عقب افتادن کارها جلوگیری کرد. با داشتن نظم، ذهن نیز نظم و آرامش بیشتری پیدا کرده و استرس کمتر سراغ شما می آید.
۵– خندیدن
خندیدن حواس شما را پرت می کند تا به خشم، احساس گناه، استرس و سایر احساسات منفی کمتر فکر کنید و این از هر دارویی که برای فراموش کردن دردها استفاده می کنید، بهتر و سالم تر است. پژوهش ها نشان می دهند که پاسخ ما به وقایع و حوادث استرس زا، بسته به دیدگاهی که از خطر و یا چالش داریم، تغییر می کند. خندیدن باعث می شود که به حوادث به عنوان چالش های زندگی نگاه کرده، کمتر احساس ترس کنیم و مثبت تر باشیم.
۶– گوش دادن به موسیقی های آرامشبخش
گوش دادن به موسیقی میتواند تاثیرات ضد استرسی زیادی در بدن داشته باشد. موسیقی آرام و ملایم میتواند با ترغیب کردن مغز به آرامش، به کاهش فشار خون کمک کند و به همان اندازه تپش قلب و هورمونهای استرس را کاهش دهد. برخی از موسیقیهای کلاسیک و فولک میتواند مشخصا آرامشبخش باشد اما گوش کردن به موسیقی مورد علاقهتان به هر سبک و ژانری که باشد نیز میتواند موثر باشد. صدای طبیعیت نیز میتواند خیلی آرامش بخش باشد؛ به همین جهت است که این صداها در موسیقیهای ریلکس کننده گنجانده شدهاند.
۷– پیاده روی کردن
راه رفتن می تواند هوش را افزایش دهد . راه رفتن به تغذیه مغز با مقادیر مورد نیاز اکسیژن و گلوکز کمک می کند که به عملکرد بهتر آن کمک می کند. هم چنین سطح کلسترول بد را کاهش می دهد ، که شریان ها را مسدود و از این رو خطر سکته را کاهش می دهد . بنابراین پیاده روی می تواند به بهبود گردش خون مغز و عملکردهای سلولی کمک کند. پیاده روی می تواند به کاهش سطح استرس با بهبود گردش کمک می کند که به نوبه خود مواد غذایی و اکسیژن را برای سلول ها فراهم می کند. هم چنین گیرنده های سیستم عصبی را تحریک می کند و تولید هورمون های استرس را کاهش می دهد. دم وبازدم در حین راه رفتن نیز به کاهش استرس کمک می کند.
۸– به چیزهای دیگری فکر کنید
وقتی نوک لوله تفنگ روی پیشانی شما قرار میگیرد، بلافاصله به چیز دیگری فکر کنید. شما باید ذهنتان را منحرف کنید یا به عبارتی فکری که شما را دچار استرس میکند از خود دور کنید و به هر چیزی که در این زمینه مفید است فکر کنید.
۹– جملات آرامش بخش را بخوانید
اگر بهدنبال رهایی از اضطراب هستید، باید شیوهی ادراک خود را تغییر بدهید. باید بهخاطر داشته باشید که شیوهی نگاه و درکتان از وضعیتهای مختلف بسیار حیاتی است. شاید صحبت کردن از جملات انگیزشی را کلیشهای و تکراری بدانید، اما باور کنید که جملات الهام بخش و عبارات انگیزشی میتوانند شما را در رسیدن به مسیری درست و زندگی آرام هدایت و تشویق کنند. در این پست می توانید جملات انگیزشی و الهام بخش را مطالعه کنید.
۱۰– کار موردعلاقهتان را انجام دهید
هر وقت کاری را کنید که به آن علاقه دارید، استرس کمتری دارید. حتی اگر شغل شما پراسترس است، با یافتن سرگرمیهایی میتوانید به زندگیتان تنوع بدهید. از چه چیزی خوشتان میآید؟ اگر مطمئن نیستید، چیزهای مختلف را امتحان کنید. بالاخره میتوانید چیزی را پیدا کنید که خاص، موردعلاقه و راضیکننده است.
امیدواریم که به کمک روش های کاهش استرس برای کنکوری ها بتونید بازده مطالعه خودتون را بالا ببرید و نتیجه بهتری بگیرید.
بیشتر بخوانید: 10 روش برای اینکه دانش آموز سخت کوشی باشیم
ببینید: کلیپ انگیزشی
دیدگاهتان را بنویسید