مطالعه ادبیات فارسی کنکور | اصول و ترفندها

اصول مطالعه ادبیات فارسی کنکور
در میان درس های عمومی شاید ادبیات سخت ترین درس باشه. مطالب زیاد و گسترده که نیاز به درک بالایی دارند پاسخ به سوالات درس ادبیات را دشوار می کنه. درک ادبی که با پشتکار و تمرین زیاد به دست میاد میتونه کمک زیادی به تست زنی در این درس بکنه. ادبیات در مجموع شامل 6 مبحث میشه که در قسمت زیر توضیح داده میشه.
بخش اول لغات هست که انتظار میره این بخش را به خوبی بخونید و تست های این قسمت را بزنید. برای لغات اولا باید به کلمات آخر کتاب های ادبیات فارسی مسلط باشید و لغاتی که آخر هر درس قرار گرفتن توی اولویت بعدی هستن. این قسمت ها را با تکرار زیاد میتونید مسلط بشید. با توجه به سبک کنکور در این درس که سوالات شمارشی رواج پیدا کرده ممکنه سوالات در مورد تعداد لغات صحیح یا غلط باشه که کار را کمی سخت میکنه ولی به هر حال با زدن تست های کنکورهای گذشته یا تست های ادبیات موضوعی گاج میتونید مهارت خودتون را توی این بخش بالا ببرید.
بخش دوم املای کلمات هست که معمولا دو سوال از اون مطرح میشه که ممکنه از داخل کتاب یا خارج اون باشه. به خصوص از کلمات هم آوا مثل نصر و نثر و این جور کلمات زیاد سوال پرسیده میشه. دقت کنید که بخشی از کلمات با املای سخت توی زبان فارسی اومده که اونا را هم مطالعه کنید. برای این قسمت میتونید از کتاب ادبیات موضوعی گاج استفاده کنید.
بخش سوم تاریخ ادبیات هست. برای این قسمت باید تمامی اشخاص و اعلام کتاب های ادبیات فارسی را بخونید. علاوه بر بخش هایی که آخر کتاب اومده، بخش هایی که در مقدمه ی درس ها اومده را هم باید بلد باشید. برای این قسمت میتونید تاریخ ادبیات خیلی سبز یا نشرالگو را مطالعه کنید.
بخش چهارم آرایه های ادبی هست که معمولا سه سوال از این قسمت طرح میشه و لازمه ی پاسخگویی به سوالاتش تمرین زیاد و حل مثال های زیاد هست. برای این قسمت میتونید از آرایه های ادبی نشرالگو یا ادبیات موضوعی گاج استفاده کنید.
بخش پنجم زبان فارسی (نگارش) هست. این قسمت ریسکی ترین سوالات را داره و با توجه به اینکه معمولا سوالات شمارشی مطرح میشه حتی با تسلط زیاد هم ممکنه به پاسخ درست نرسین. سعی کنید مطالب زبان فارسی را مرور کنید اما وقت زیادی برای اون نذارید. اگر دنبال درصد بالایی نیستید بهتره که از پاسخ به سوالات شمارشی این قسمت مثه تکواژ و … صرف نظر کنید. تنها در صورتی که سوالات ساده و قابل پاسخگویی باشن، اونا را حل کنید وگرنه وقتتون را روی بخش های دیگه بذارید. برای این قسمت هم میتونید از ادبیات موضوعی گاج استفاده کنید.
بخش ششم قرابت معنایی هست که مستلزم درک ادبی هست و برای این قسمت علاوه بر تسلط به مفاهیم شعرهای کتاب، باید خوندن شعرهای خارج از کتاب هم تا حدودی مفاهیم اون را درک کنید چون معمولا بخش زیادی از شعرهایی که در کنکور مطرح میشه خارج از کتاب هستند. برای این قسمت میتونید کتاب ادبیات موضوعی گاج یا کتاب های مشابه را مطالعه کنید. برای تسلط بر قرابت معنایی و آرایه ها که معمولا 11 سوال از اونها مطرح میشه باید تمرین زیادی کنید. سعی کنید هنگام مطالعه اشعار با اون ارتباط بر قرار کنید و به قولی طبع شعریتون را بالا ببرید.
می تونید نظر خودتون را در مورد این پست و اصول مطالعه ادبیات فارسی کنکور در زیر بیان کنید.
همچنین بخوانید: مطالعه فیزیک کنکور | تکنیک ها و ترفندها
دیدگاهتان را بنویسید