میزان مطالعه برای کنکور | برای کنکور روزی چند ساعت درس بخوانیم؟
میزان مطالعه برای کنکور
برای کنکور روزی چند ساعت مطالعه کنیم؟
اگر داوطلب شرکت در کنکور سراسری باشید و به دنبال کسب رتبه ای باشید که در نهایت با خیال راحت و بدون دغدغه بتوانید انتخاب رشته کنید و در رشته ی مورد علاقه تان تحصیل کنید، باید بدانید که چگونه مطالعه کنید و چه میزان مطالعه برای موفقیت در کنکور الزامی است. برای مطالعه ی دروس عمومی و اختصاصی کنکور، باید هم به کمیت مطالعه و هم کیفیت آن توجه کرد. ممکن است زمان مطالعه تان به قدری کم باشد که نتوانید مطالب را به طور کامل مطالعه کنید یا جز آن دسته از داوطلبان باشید که هرچند ساعات زیادی را به مطالعه اختصاص می دهید اما نتایج مطلوبی در آزمون های آزمایشی کسب نمی کنید. در این موارد کیفیت مطالعه اهمیت زیادی پیدا می کند. ابتدا هدفتان را برای قبولی کنکور با هدفگذاری مناسب مشخص کنید. سپس متناسب با آن میزان مطالعه ی خود را تنظیم کنید. اگر به دنبال قبولی در رشته ی پزشکی هستید یا علاقه مند هستید که در دانشگاه های تراز اول، تحصیل کنید، باید حداقل 50 الی 60 ساعت در هفته مطالعه کنید. یعنی تقریبا روزی 8 الی 9 ساعت مطالعه ی مفید در روز. البته با توجه به شیوه ی مطالعه تان، می توانید این زمان را بیشتر کنید. در نهایت نباید تنها به میزان مطالعه اکتفا کرد و باید به کیفیت نیز توجه زیادی داشت. بسیاری از دانش آموزان تلاش زیادی برای کنکور می کنند اما متاسفانه به علت نداشتن برنامه ریزی مناسب، عدم تعادل بین دروس عمومی و اختصاصی و پایین بودن کیفیت مطالعه، در نهایت نتیجه ی مطلوبی نمی گیرند. این افراد بیش از دیگران، از نتیجه ی کنکور خود ناراضی خواهند بود. بنابراین اگر با روزی 8 الی 9 ساعت در روز، نتیجه ی مطلوبی نمی گیرید، حتما باید در شیوه ی مطالعه ی خود تغییراتی ایجاد کنید.
مراحل مطالعه ی مفید و با کیفیت برای کنکور
گام اول: هدفگذاری کنید. مشخص کنید که هدفتان از کنکور قبولی در چه رشته و دانشگاهی است.
گام دوم: متناسب با هدفتان، برنامه ریزی کنید. ساعات مطالعه ی خودتان را متناسب با هدفتان در نظر بگیرید.
گام سوم: کیفیت مطالعه ی خود را بررسی کنید. نتیجه ی خود در آزمون های آزمایشی یا میزان پاسخ های صحیح تست هایی را که می زنید، در نظر بگیرد. اگر ساعات مطالعه ی زیادی دارید اما نتیجه ی مطلوبی نمی گیرید، حتما مانعی در مطالعه تان وجود دارد.
گام چهارم: در بازه های زمانی 60 الی 75 مطالعه کنید یا تست بزنید. بین بازه های زمانی مطالعه، 15 دقیقه استراحت کنید.
گام پنجم: در یک جای مناسب و بدون شلوغی یا سر و صدای زیاد، مطالعه کنید.
گام ششم: هنگام مطالعه به علت صرف انرژی، از مواد غذایی مناسب استفاده کنید.
گام هفتم: مطالب مختلفی را که می خوانید به هم ارتباط بدهید و به قولی به هم گره بزنید.
گام هشتم: ذهنتان را درگیر مطالب کنید و سعی کنید، مطالب را در ذهنتان مرور کنید.
گام نهم: مطالب را برای خود جذاب و جالب کنید. نسبت به درس یا مباحث دید منفی نداشته باشید و مطالب را با شور و شوق بخوانید.
گام دهم: از منابع مطالعاتی متناسب با خودتان استفاده کنید.
گام یازدهم: به برنامه ریزی خودتان پایبند باشید و به آن عمل کنید.
گام دوازدهم: نشاط، انگیزه و امید خودتان را هنگام مطالعه حفظ کنید.
موانع موفقیت علی رغم مطالعه ی زیاد!
اگر مطالعه ی زیادی دارید اما نتیجه ی مطلوبی نمی گیرید، باید علت این موضوع را پیدا کنید و در جهت رفع آن با دیگران مشورت کنید یا مهارت هایی را برای مقابله با آن ها کسب کنید. برخی از موانع موفقیت در کنکور با وجود مطالعه ی زیاد در زیر آورده شده اند. سعی کنید این موارد را شناسایی و برطرف کنید.
1- نداشتن برنامه ریزی مناسب
2- نداشتن تمرکز هنگام مطالعه و حواس پرتی
3- عدم تعادل بین مطالعه ی دروس عمومی و اختصاصی
4- آشنا نبودن به تکنیک های تست زنی
5- نداشتن منابع مطالعاتی مناسب
6- پایین بودن کیفیت مطالعه به علت خستگی و بی حوصلگی
7- مطالعه ی سطحی و درگیر نشدن ذهن با مطالب
8- نداشتن مهارت یادآوری مطالب و تحلیل تست ها
بیشتر بخوانید: مهارت مطالعه عمیق
دیدگاهتان را بنویسید