پیشرفت فوق العاده پشت کنکوری ها | از رتبه 5000 به رتبه 160

پیشرفت فوق العاده پشت کنکوری ها
تعدادی از پشت کنکوری ها ثابت کردند که خواستن، توانستن است و با تلاش و برنامه ریزی توانستند، پیشرفت چشمگیری داشته باشند و رتبه ی خود را فوق العاده بهبود دهند. پشت کنکور ماندن، تصمیمی است که باید آگاهانه و با در نظر گرفتن شرایط انجام شود. برخی توصیه می کنند که پشت کنکور نمانید و برخی نیز سعی می کنند شانس خود را برای قبولی در رشته های مورد علاقه ی خود، دوباره امتحان کنند. طبق آمار، تنها درصد کمی موفق می شوند که در کنکورهای بعدی رتبه ی بهتری کسب کنند اما در زیر تعدادی از پشت کنکوری های با اراده را معرفی می کنیم که توانستند پیشرفت فوق العاده ای داشته باشند و در رشته ی مورد علاقه شان پذیرفته بشوند.
فائزه محمدیدانا، از رتبه 5107 سال 96 تا رتبه 999 سال 97 |
شهر: قم
رتبهی قبولی در کنکور سال ۹۶: ۵۱۰۷ تجربی منطقهی ۲
رتبهی قبولی در کنکور سال ۹۷: ۹۹۹ تجربی منطقهی ۲
قبولی در رشته ی دندانپزشکی دانشگاه قم
مهم ترین توصیه ها برای کنکوری ها:
سال ۹۶، چون به مدرسه میرفتم، معدل برایم اهمیت زیادی داشت و بیشتر تشریحی میخواندم تا اینکه تست بزنم. دوران جمعبندی را هم دیر شروع کردم. سال دوم دوران جمعبندی را خیلی زود شروع کردم. اوایل اردیبهشت با روش دوروز یکبار از خودم آزمون میگرفتم و کنکورهای متعدد را امتحان کردم. ماه آخر خیلی خسته شده بودم و ساعت مطالعهام کم شده بود. شاید اگر بیشتر میخواندم رتبهام بهتر از این میشد.
در فیزیک خیلی پیشرفت کردم. دلیل آن تغییر روش مطالعهام بود. فکر میکردم مثل ریاضی باید بیشتر تست کار کنم، اما روش مناسب برای من این بود که بیشتر درسنامه را بخوانم. نمرهام از حدود ۲۰ به ۷۰ رسید.
از قبل میدانستم که وقتی به سؤالات زبان میرسم، نباید به سراغ ریدینگ و کلوزتست بروم؛ چون زمان زیادی میگرفت. برنامهام این بود که فقط به تستهای گرامر و لغت جواب بدهم. در ادبیات، سؤالات تاریخادبیات و شمارشیها را جواب نمیدادم. برای دینوزندگی آنقدر تست کار کرده بودم که نگرانی نداشتم. عربی هم که نقطهقوتم بود.
مؤثرترین کاری که میتوان برای کنکور انجام داد، مهارتیافتن در آزموندادن است. پیشنهاد میکنم حتماً در آزمونهای کانون شرکت کنند.
عباس مهدوی، از رتبه4781 سال96 تا رتبه 160 سال97 |
شهر: شهربابک (استان کرمان)
رتبهی قبولی در کنکور سال 96: 4781 تجربی منطقهی 3
رتبهی قبولی در کنکور سال 97: 160 ریاضی منطقهی 3
قبولی در رشته ی مهندسی عمران دانشگاه شهیدبهشتی
مهم ترین توصیه ها برای کنکوری ها:
از رتبهی سال اول راضی نبودم. دوست داشتم در رشتهی دیگری درس بخوانم. من تا قبل از عید رتبههایم زیر 1000 بود. نزدیک به کنکور به دلیل مشکلات شخصی نتوانستم درس بخوانم. در اواخر به دلیل مشکلات شخصی نتوانستم درس بخوانم و این موضوع باعث شد رتبهی دلخواهم را به دست نیاورم. به دلیل موقعیت شغلی و اجتماعی ابتدا رشتهی تجربی را انتخاب کرده بودم؛ اما بعد از کنکور منصرف شدم و تصمیم گرفتم علاقهام را دنبال کنم. من به رشتهی ریاضی علاقه داشتم. من علاقهی زیادی به رشتهی ریاضی داشتم و این علاقه، به من انگیزهی درس خواندن میداد.
برای درس فیزیک، ابتدا درسنامه را میخواندم؛ سپس به سراغ تست میرفتم. همهی تستها را نشاندار میکردم تا بتوانم برای مرور از آنها استفاده کنم.
محمد نحوی، از رتبه 1495 سال96 تا رتبه 124 سال97 |
شهر: قم
رتبهی سال 96: 1495 تجربی منطقهی 2
رتبهی سال 97: 124 تجربی منطقهی 2
رشتهی قبولی: پزشکی دانشگاه شهیدبهشتی
مهم ترین توصیه ها برای کنکوری ها:
در سال اول موفق نشدم چون درسخواندن را به موقع شروع نکردم و برنامهریزیام به هم ریخت. دلیلی دیگر نداشتن تداوم در درسخواندن بود. انگیزه ام برای شرکت دوباره در کنکور، قبول شدن در دانشگاههای برتر کشور و در رشتهی مورد علاقهام بود.
در کنکور 96 نمرههایم در عمومیها بهترتیب در ادبیات 50، عربی 70، دینوزندگی 80، زبان انگلیسی 50 و در اختصاصیها در ریاضی 60، زیستشناسی 70، فیزیک 75، شیمی 60 شد. سال دوم که در کنکور شرکت کردم نمرههایم به ترتیب در ادبیات 80، عربی 80، دینوزندگی 84، زبان انگلیسی 82 و در اختصاصیها در ریاضی 80، زیستشناسی 75، فیزیک 85، شیمی 65 شد.
مهرنوش تشیعی، از رتبه 3447 سال 96 تا 643 سال 97 |
شهر: گلپایگان (اصفهان)
رتبهی قبولی درکنکور سال 96: 3447
رتبهی قبولی درکنکور سال 97: 643
رشتهی قبولی: دندانپزشکی دانشگاه شاهد
مهم ترین توصیه ها برای کنکوری ها:
سال اول یعنی زمانی که برای کنکور 96 درس میخواندم، جدی و قوی شروع نکردم. انگیزه داشتم؛ اما شیوههای مطالعه برای کنکور را بلد نبودم. بعدها با پیشروی در آزمونها متوجه شدم تمرین تست بهخصوص در درسهای تحلیلی باید افزایش پیدا کند. اواخر پاییز تعداد تستهای روزانهام مشخص شده بود؛ اما کافی نبود. بعد از عید تعداد تستهایی که کار میکردم مناسب و کافی شد. درواقع دیر به این تعادل رسیدم. بهنظرم علت اصلی نتیجهنگرفتن من در کنکور 96 از دست دادن مطالعه در تابستان بود و چون آن زمان در آزمونهای کانون هم شرکت نمیکردم، وقتم را هدر میدادم و نمیدانستم در چه وضعیتی هستم.
سال دوم مطالعهی درسنامه و متن کتاب درسی را کم کردم؛ چون تسلطم بیشتر شده بود و فرصت میکردم تعداد بیشتری تست کار کنم.
مهدی انوری، از رتبه 3401 سال 96 تا 840 سال 97 |
شهر: مرند
رتبهی قبولی درکنکور سال 96: 3401
رتبهی قبولی درکنکور سال 97: 840
رشتهی قبولی: مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت
مهم ترین توصیه ها برای کنکوری ها:
دو هفته بعد از کنکور میخواستم در آزمونهای کانون ثبتنام کنم و درسخواندن را از همان زمان شروع کنم. پشتیبانم پیشنهاد داد تابستان استراحت کنم و روحیهام را تقویت کنم و بعد از اعلام نتایج کنکور، برای سال بعد تصمیم قطعی بگیرم. شیمی نقطهضعف من بود و سال اول آن را حذف کرده بودم. در تابستان، شیمی 2 را کامل و شیمی 3 را تا نیمه خواندم. نمرهام در مدرسه 19 بود؛ اما چون در جلسهی آزمون وقت کم میآوردم آن را بهکل حذف کردم و پشتیبانم هرچه گفت این کار را نکنم، به حرف او گوش ندادم و خیلی به ضررم شد.
سال دوم برای عمومیها کار جدی انجام ندادم و قصدم این بود که بعد از عید آنها را بخوانم. بعد از عید مریض شدم و متأسفانه نتوانستم برای عمومیها وقت بگذارم. میخواندم اما وقت کمی برایشان میگذاشتم. بههمین دلیل با اینکه سال اول نمرهام در عربی 80 شده بود، سال دوم 40 شد. خیلی افت کردم. احساس میکردم این درس را خیلی خوب بلدم و مغرور شده بودم. تا روز کنکور این درس را نخواندم و سال دوم خیلی افت کردم. انتظار من رتبهی زیر 300 بود و بعد از کنکور، تازه فهمیدم عمومیها چقدر تأثیرگذار است. دوستانم با نمرههای اختصاصی مشابه و عمومی بهتر از من در دانشگاههای بهتری قبول شدند. به دانشآموزان توصیه میکنم عمومیها را از همان اول جدی بگیرند.
سال اول فکر میکردم اگر سؤال سخت را یاد بگیرم حتماً سؤال ساده را هم یاد میگیرم. اشتباه میکردم. سؤال سخت وقت زیادی از من میگرفت و چون وقتم را برای سؤالاتی میگذاشتم که امکان نداشت در کنکور طرح شود، نمیتوانستم سؤالات ساده را هم حل کنم. سال دوم بیشترِ وقتم را برای سؤالات کنکور سالهای قبل و استاندارد صرف کردم. سال اول کل درسنامه را میخواندم و تمام میکردم و بعد بهسراغ مثالها میرفتم. سال دوم وقتی یک پاراگراف درسنامه را میخواندم، مثالش را حل میکردم تا موضوع را متوجه شوم.
خیلیها وقتی برای بار دوم در کنکور شرکت میکنند نمیتوانند پیشرفت خوبی داشته باشند. برای نمونه، بعضی از دوستانم که مثل من پشت کنکور ماندند، نتوانستند موفق شوند. سال دومی که میخواستم کنکور بدهم به دوستم گفتم از کانون جدا نشود؛ ولی قبول نکرد و میخواست با برنامهریزیِ خودش پیش برود. همان زمان متوجه شدم که دارد اشتباه میکند. بدون برنامه امکان ندارد موفق شویم.
رضا رسلیمی، از رتبه 678 سال 96 تارتبه 88 سال 97 |
شهر: بن (استان چهارمحال و بختیاری)
رتبهی قبولی در کنکور سراسری سال 96: 678 تجربی منطقهی ۳
رتبهی قبولی در کنکور سراسری سال 97: ۸۸ تجربی منطقهی ۳
رشتهی قبولی: دندانپزشکی دانشگاه تهران
مهم ترین توصیه ها برای کنکوری ها:
بزرگترین مشکلم در درسهای ریاضی و فیزیک بود. دلیل آن هم منابعم بود. برخلاف اینکه همه تأکید میکردند که سؤالات کنکور مهم است، توجهی به این سؤالات نداشتم و دوست داشتم با سؤالات تألیفی و عجیب و غریب درگیر شوم. سال اول برای دو درس ریاضی و فیزیک، سؤالات کنکور را کار نکردم. سال دوم متوجه شدم که رتبههای برتر اولویت تمرین خود را سؤالات کنکور قرار داده بودند. من هم سال دوم به سراغ سؤالات کنکور رفتم و فهمیدم طراح سؤال به سالهای گذشته هم نظر دارد و بسیاری از نکتههای سؤالات تکرار میشود. مهمترین کارم در سال دوم تغییر منابع بود. برای درس ریاضی گاهی پیش آمد که به یک سؤال سه بار پاسخ دادم.
سال اول معمولاً تستها را بهصورت آموزشی کار میکردم و زمان را در نظر نمیگرفتم. این باعث میشد در آزمونها زمان کم بیاورم. در کنکور هم خیلی از سؤالات بود که میتوانستم جواب بدهم؛ اما وقت کم آوردم. به این نتیجه رسیدم که سال ۹۶ آزمونهای سهروز یکبار را جدی نگرفتم. سال ۹۷ هر چه کنکور بود، کار کردم. مشکل سرعت داشتم و بعد از عید تصمیم گرفتم سرعتم را بیشتر کنم. آزموندادن بهترین راهکار برای بهبود سرعت است. از روشهای مدیریت زمان هم استفاده کردم و بهترین تمرین برای این مهارتها آزموندادنهای متعدد است.
وقتی به سؤالی پاسخ اشتباه میدادم، دو حالت داشت. یا به دلیل بیدقتی بود یا به دلیل یادگیری ناقص. برای نمونه در درس زیست فصلها را به بخشهای کوچکتر تقسیم کرده بودم. وقتی پاسخم اشتباه بود، فقط همان بخش کوچک را میخواندم. کار خوبی که برای زیست کرده بودم این بود که مشخص کرده بودم خواندن هر فصل و بخشهای کوچکتر آنها چقدر زمان نیاز دارد. پیشرفت فوق العاده پشت کنکوری ها در ادامه
در زیست متوجه شدم اشکال من در تصویرهای کتاب است. در ریاضی فهمیدم بیش از حد به فرمولهای خارج از کتاب درسی توجه میکنم و بهتر است برای تکمیل یادگیریهای ناقصم تست کار کنم. قبلاً تستها را نشاندار کرده بودم. بعد از عید وقتی این سؤالات را بررسی میکردم، گاهی پیش آمد که به یک سؤال، سه بار پاسخ اشتباه داده بودم. فهمیدم که روش اشتباه در ذهنم مانده است و هر بار با همان روش اشتباه پاسخ میدهم. جدولی برای ریاضی و فیزیک تهیه کردم و روشهای حل مسئلههایی را که بارها اشتباه کرده بودم نوشتم؛ یعنی هم روش اشتباه خودم را نوشتم و هم روش درست آن را. شناخت روشهای اشتباه به من کمک کرد که وقتی سؤال مشابهی میدیدم، حواسم جمع باشد.
تنها چیزی که دوست دارم بگویم این است که هر اتفاقی افتاد، امید خود را از دست ندهند و به تلاش خود باور داشته باشند.
بیشتر بخوانید: پشت کنکور بمانم یا نه؟ راهنمایی ها و توصیه ها
نظرات خودتون را در مورد پیشرفت فوق العاده پشت کنکوری ها می تونید در زیر با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید