چه طور خودمان را وادار به مطالعه کنیم ؟

چه طور خودمان را وادار به مطالعه کنیم؟ چه طور مطالعه کنیم که از آن لذت ببریم؟
مطالعه بخش مهمی از تحصیل است، اما جز چیزهایی است که دانش آموزان و دانشجویان در اغلب اوقات با آن مشکل دارند. اگر هنگام مطالعه به شما سخت می گذرد، تنها نیستید! عادت کنید که هر روز در زمان مشخصی به مطالعه بپردازید، کار خود را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید و زمانی که کارها را انجام دادید، به خودتان چیزی را پاداش بدهید. با گذشت زمان، می توانید مطالعه را به کاری مثمر ثمر در روز تبدیل کرده و چرخه عذاب وجدان به خاطر درس نخواندن را بشکنید. در ادامه به روش هایی اشاره می کنیم که به پاسخ پرسش چه طور مطالعه کنیم می رسیم.
1-یک برنامه تهیه کنید |
1-هر روز در یک زمان مشخص مطالعه کنید تا به عادت تبدیل شود.
اگر فردی هستید که در صبح می توانید مطالعه کنید، قبل از مدرسه از خواب بیدار شوید و مطالعه کنید. اگر مثل یک جغد شب هستید، اختصاص چندساعت در شب برای مطالعه، شاید بهترین گزینه باشد. یا اگر دوست دارید کارهای مدرسه را هرچه سریع تر انجام دهید تا بتوانید به کارهای لذت بخش تری برسید، شاید بخواهید به محض اینکه هر روز از مدرسه به خانه آمدید، به مطالعه مشغول شوید.
اگر برنامه ندارید، یک برنامه ریز روزانه را امتحان کنید. شما می توانید از برنامه تقویم در تلفن خود استفاده کنید یا یک دفترچه برنامه ریزی برای نوشتن برنامه ها داشته باشید. هر روز زمان مطالعه خود را برنامه ریزی کنید تا به خاطر داشته باشید که برای آن زمان، کار دیگری در نظر نگیرید.
به خاطر داشته باشید: آخر هفته های شما ممکن است کمی متفاوت باشند و برنامه های دیگری برای آن در نظر داشته باشید. ممکن است نیاز داشته باشید در آخر هفته، زمان بیشتری را برای مطالعه و کار روی پروژه ها در نظر بگیرید.
2-برنامه ای را برای امتحانات تهیه کنید تا بتوانید قبل از موعد، مطالعه را شروع کنید.
به محض اینکه از زمان امتحانی آگاه شدید، آن را در تقویم خود بنویسید. اگر معلم یا استاد شما در ابتدای ترم، برنامه ای به شما داده، کمی وقت بگذارید تا تمام تاریخ های مهم و زمان امتحان را در دفترچه برنامه ریزی خود وارد کنید.
به عنوان مثال، اگر می دانید که جمعه آینده امتحان انگلیسی دارید و روز چهارشنبه بعد آن، امتحان جبر دارید، می دانید که ابتدا باید برای انگلیسی مطالعه کنید.
نوشتن برنامه ی آزمون در یادآور موبایل، هفته ها قبل از برگزاری آن، می تواند مفید باشد! به عنوان مثال، اگر شما یک آزمون مهم انگلیسی در 3 هفته آینده دارید و می خواهید 2 هفته برای مطالعه مطالب اختصاص دهید، از یادآورها استفاده کنید تا قبل از موعد، شروع به مطالعه کنید.
3-مطالبی را که باید یاد بگیرید، به بخش های کوچک تقسیم کنید.
برای جلوگیری از غرق شدن در کارهایی که باید انجام دهید، اطلاعات را به بخش های کوچک تقسیم کنید. به طور کلی بنویسید که هر بخش از چه مطالبی تشکیل شده است، بنابراین وقتی که به سراغ مطالعه می روید، می دانید که با چه مطالبی روبه رو هستید.
به عنوان مثال، اگر آزمون شیمی شما 5 فصل و واژگان است، خواندن یک فصل و تهیه ی فلش کارت واژگان می تواند یک بخش مطالعه ی شما در یک زمان معین باشد.
در هر وعده ی مطالعاتی روی برداشتن یک گام تمرکز کنید. پس از اتمام کار، یک علامت در کنار برنامه ی خود بزنید تا بتوانید پیشرفت خود را پیگیری کنید. این به شما کمک می کند تا انگیزه بیشتری پیدا کنید و روی جلسات مطالعه خود، کنترل بیشتری داشته باشید.
4-برای استراحت و رسیدن به آرامش زمانی را در برنامه ریزی خود قرار دهید.
واقع بینانه نیست که انتظار داشته باشید 5 ساعت متوالی بتوانید مطالعه کنید – مغز شما نیاز به استراحت دارد! ممکن است لازم باشد هر 30 دقیقه یک استراحت 5 الی10 دقیقه ای کوتاه داشته باشید. اگر می توانید کمی بیشتر مطالعه کنید، برای مثال تا 50 دقیقه و سپس 10 دقیقه استراحت کنید. در زمان استراحت، بایستید، قدم بزنید، هوای تازه تنفس کنید، یک میان وعده بخورید، یا چند دقیقه به چشم خود استراحت بدهید.
در مقیاس بزرگتر، شاید نیاز داشته باشید در طول فصل امتحانات چند روز را برای استراحت خود اختصاص دهید. اگر می دانید که برای چند هفته سخت درس خواهید خواند، یک روز کامل را برای استراحت در نظر بگیرید. این روزی است که منتظر رسیدن آن خواهیم بود! در ادامه با ما همراه باشید تا به جواب چه طور مطالعه کنیم برسیم.
2-به خودتان انگیزه بدهید. |
1-لیستی از دلایلی که به خاطر آن درس می خوانید، تهیه کنید.
دلایلتان را هرچه باشد، بر روی یک تکه کاغذ بنویسید و آنها را در جایی قرار دهید که بیشتر اوقا جلوی چشمتان باشد. هر موقع احساس کردید باید بی خیال مطالعه و تحصیل شوید، آنها را بخوانید تا به خودتان یادآوری کنید که چرا باید سخت کار کنید.
دلایل مطالعه ی شما می تواند علاقه شما به گرفتن نتیجه ی خوب باشد، تا وارد مدرسه یا دانشگاه مد نظرتان شوید یا صرفا پاس کردن درس باشد. هیچ دلیلی برای اضافه کردن به لیست شما، خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نیست!
نکته: به خاطر داشته باشید که ممکن است همیشه انگیزه نداشته باشید و این اشکالی ندارد! نکته مهم این است که شما بتوانید از نظم و انضباط خود استفاده کنید تا خود را در مسیر و فضای مطالعه نگه دارید حتی در مواقعی که انگیزه ندارید.
2-اطلاعات خسته کننده را جالب تر کنید، تا بتوانید راحت تر آن ها را مطالعه است.
از خود بپرسید ، “این مطالب چگونه به زندگی من مربوط می شود؟” یا “چگونه می توانم از این روش در زندگی استفاده کنم؟”
به عنوان مثال، اگر از کتابی که باید برای کلاس انگلیسی بخوانید خسته شدید، از خودتان بپرسید که چگونه می توانید با شخصیت های کتاب ارتباط برقرار کنید تا خودتان را درگیر آن کنید. یا اگر در حال تحصیل در زمینه زیست شناسی هستید، به این موضوع علاقه مند شوید که چقدر می توانید در مورد خودتان و موجودات زنده اطرافتان بیاموزید.
علاقه مند بودن به همه چیز دشوار است و بعضی از موضوعات شما را مجذوب خود نمی کنند. اما، تمام تلاش خود را بکنید تا بفهیمد که چه طور چیزهایی که یاد می گیرید، می تواند در زندگی شما مورد استفاده قرار گیرد. این ارتباط شخصی می تواند علاقه کافی را برای ادامه کار در شما برانگیزد!
3-یک تایمر تنظیم کنید تا بدانید که یک پایان وجود دارد.
هیچ کسی علاقه مند نیست که ساعت ها بدون وقفه مطالعه کند. استراحت های مکرر و منظم را در طول زمان مطالعه خود، اختصاص دهید. شما می توانید یک زمان پایان برای هر روز تعیین کنید، به این ترتیب می دانید که حداکثر چه مدت زمانی را می توانید درس بخوانید.
برای وعده های مطالعه خود، یک تایمر را روی 30 الی50 دقیقه تنظیم کنید و سپس قبل از ادامه مطالعه، یک زمان کوتاهی استراحت کنید. اگر بدانید که یک تایمر به زودی به پایان نزدیک می شود، موثرتر و با بازده بیشتر مطالعه خواهید کرد.
اگر درست بعد از مدرسه مطالعه ی خود را آغاز کنید، می توانید تا زمان شام کارهای خود را انجام دهید و پس از آن استراحت کنید. یا اگر در شب درس می خوانید، 30 دقیقه قبل از خواب یک تایمر تنظیم کنید تا بتوانید آرامش ذهنی پیش از خواب را امتحان کنید.
تکنیک Pomodoro را امتحان کنید: یک تایمر به مدت 25 دقیقه تنظیم کنید. وقتی به پایان رسید، 5 دقیقه استراحت کنید. 25 دقیقه دیگر مطالعه کنید و سپس 5 دقیقه دیگر استراحت کنید. در هر 4 وعده مطالعات 25 دقیقه ای، به خودتان 15 الی 20 دقیقه استراحت بدهید.
4-در پایان هر وعده مطالعاتی، به خودتان پاداشی بدهید تا با انگیزه بیشتری کار خود را ادامه دهید.
این پاداش می تواند چیزی بسیار کوچکی باشد، مانند لذت بردن از یک تکه آب نبات مورد علاقه خودتان ، 5 دقیقه زمان برای بررسی اینستاگرام یا توییتر و …
همچنین می توانید برای پایان هر امتحان یک پاداشی در نظر گرفته تا تمام کارهای سخت خود را جشن بگیرید! سرو قهوه با دوستان، خرید چیزی که چشم شما را گرفته، کاری را که علاقه مند هستید انجام دهید و …
5-در تحصیل با دوستتان همراه شوید.
این بدان معنا نیست که شما واقعاً کنار هم بنشینید و درس بخوانید. در عوض، این شخصی است که می توانید هر روز با او همراه باشید تا به شما کند در فضای مطالعه و تحصیل باقی بمانید.
اگر چند روزی از شما خبری نشد، می توانید از دوست خود بخواهید که وضعیت مطالعه شما را بررسی کند. این کار کمک می کند تا اگر از برنامه تان خارج شدید، قبل از گذشتن زمان زیاد، به مسیرتان برگردید. در ادامه به نکته ی بعدی در مورد اینکه چه طور مطالعه کنیم می پردازیم.
3-چیزهایی که حواس شما را پرت می کنند، کنار بگذارید |
1-یک میان وعده سالم داشته باشید و قبل از مطالعه مقداری آب بنوشید تا بتوانید تمرکز کنید.
گرسنگی و تشنگی می توانید عامل حواس پرتی در زمان مطالعه باشد. از خوردن غذاهای شیرین خودداری کنید. اگر می خواهید کافئین بنوشید، سعی کنید خودتان را به 1-2 فنجان قهوه یا یک نوشیدنی گازدار محدود کنید.
سبزیجات، میوه ها، آجیل ها ، پنیر، پاپ کورن و ماست میان وعده های خوبی برای انتخاب هستند.
2-قبل از مطالعه تمرکز خود را با پیاده روی تند، افزایش دهید.
فشارهای عصبی را تخلیه کرده و میزان اندورفین خود را با یک جلسه ورزش 10 الی 15 دقیقه ای تقویت کنید. بعد از آن وقتی سراغ مطالعه می روید، آسان تر می توانید تمرکز کرده و مطالب را بهتر حفظ کنید.
نکته: حتی زمان ورزش کردن، می توانید مطالعه کنید. یادداشت های خود را به سالن بدنسازی ببرید و هنگام خواندن آنها، بر روی تردمیل قدم بزنید. وقتی کارتان تمام شد، بدن و ذهن شما احساس بهتری خواهند داشت!
3-به مکانی بروید که در آن حواس شما پرت نخواهد شد.
اگر هنگام مطالعه وسوسه می شوید اتاق خواب خود را تمیز کنید یا اگر در یک فضای پر سر و صدا زندگی می کنید، ممکن است نیاز به یک مکان مطالعه جدید داشته باشید. به همین ترتیب، اگر می خواهید با دوستان خود درس بخوانید اما حواس شما پرت می شود، مرزهایی را در نظر بگیرید تا بتوانید بیشتر تمرکز کنید.
به طور کلی، فضایی که عاری از دیدنی ها و صداهایی است که حواس شما را پرت می کند، بهترین مکان برای مطالعه خواهد بود.
نکته: یک کاغذ خالی را در کنار خود نگه دارید. هر وقت افکاری به ذهنتان آمد که باید بعدا آن ها را انجام بدهید، روی کاغذ یادداشت کنید تا بعدا به آن ها برسید.
4-تمام وسایل الکترونیکی را که هنگام مطالعه به آن ها نیاز ندارید، خاموش کنید.
یا اگر از موبایل خود برای تایمر استفاده می کنید، آن را روی حالت هواپیما قرار دهید تا اعلان ها نمایش داده نشوند. تلویزیون را روشن نکنید و تلفن خود را در جایی قرار دهید که نتوانید مدام به آن نگاه کنید. مثلا در اتاق کناری قرار بدهید.
5-در مورد اینکه آیا هنگام مطالعه به موسیقی گوش دهید یا خیر، انتخاب با شماست.
برای برخی از افراد، موسیقی یک حواس پرتی بزرگ است. اما برای برخی دیگر، موسیقی پس زمینه ملایم می تواند به آنها در تمرکز کمک کند. با موسیقی بدون پس زمینه مطالعه کنید و ببینید که کدام روش برای شما بهتر است.
اگر در یک مکان عمومی مطالعه می کنید، پخش موسیقی آرام از طریق هدفون می تواند به شما کمک کند نسبت هر آنچه که در اطراف شما می گذرد، بی توجه شوید.
به طور کلی، موسیقی بی کلام، بهترین گزینه برای تمرکز در میان موسیقی ها است. ادامه چه طور مطالعه کنیم بعد از تصویر
6-یک تایمر را روی 10 دقیقه تنظیم کنید و شروع کنید!
به نظر می رسد ساده است، اما عموما شروع، بزرگترین مانع برای مطالعه ی جدی است. یک تایمر تنظیم کنید و متعهد شوید که آن کار را انجام خواهید داد. پس از به پایان رسیدن تایمر، قبل از شروع اولین استراحت، آن را روی 15 الی20 دقیقه دیگر تنظیم کنید. پس از شروع کار، ادامه دادن آسان تر خواهد بود.
حتی اگر احساس می کنید عقب هستید و باید چندین هفته یا چند ماه قبل شروع به درس خواندن می کردید، نگران نباشید. اگر همین الان شروع کنید بهتر از این است که هیچ وقت شروع نکنید.
منبع: WikiHow (ترجمه اختصاصی مثبت کنکور- چه طور مطالعه کنیم )
حتما بخوانید: مهارت مطالعه عمیق
دیدگاهتان را بنویسید